Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΩΟ

Ιωάννινα, 2 Ιουλίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΩΟ

Η περιοχή του Ζαγορίου και της Κόνιτσας είναι πρότυπα ιδιαίτερου φυσικού κάλλους για την Ήπειρο, με πλήθος επισκεπτών καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Ένας απ’ τους παράγοντες που στηρίζει και αναδεικνύει αυτές τις περιοχές είναι και ο Αώος. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι απλά ένα ποτάμι που συμβάλλει στην φυσική ομορφιά του τοπίου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όχημα μιας «δήθεν» ανάπτυξης. Για τους ανθρώπους όμως του Ζαγορίου, της Κόνιτσας και όσους αντιλαμβάνονται την δύναμη της φύσης και του νερού, είναι πηγή ζωής για τον άνθρωπο και στοιχείο άρρηκτα συνδεδεμένο με τον πολιτισμό, την ιστορία και την ζώσα πραγματικότητα του τόπου.


Ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων σεβόμενοι τον αγώνα των πολιτών για την προστασία του Αώου τασσόμαστε αλληλέγγυοι στα αιτήματά τους και ζητούμε την ακύρωση οποιονδήποτε σχεδίων για εκτροπή του Αώου, για κατασκευή πολυδάπανων τερατουργημάτων στον πυρήνα των Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου, τα οποία κατ’ επίφαση χαρακτηρίζονται ως ενεργειακά, αναπτυξιακά ή εθνικής σημασίας. Το πρόβλημα της λίμνης Παμβώτιδας, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν είναι ο εμπλουτισμός της.

Καλούμε όλους τους φορείς της Ηπείρου να εκφράσουν δημόσια την αντίθεσή τους σε ένα έργο το οποίο καταστρέφει τον φυσικό πλούτο της περιοχής, αντίκειται στην εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, πλήττει τον εναλλακτικό τουρισμό και πρόδηλα δημιουργεί έντονα προβλήματα στις δραστηριότητες και την επιβίωση κατοίκων του Ζαγορίου και της Κόνιτσας.


                                                                   Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
το κέιμενο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου