Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Σήκωσε... μπλουζάκι ενάντια στην εκτροπή του Αώου

Αντίθετος στο έργο δήλωσε ο Π. Κολόκας
kolkas awos
Σε μια κίνηση που μπορεί να ερμηνευτεί και ως ανοιχτή αμφισβήτηση της στάσης που έχει κρατήσει μέχρι σήμερα η περιφέρεια Ηπείρου και προσωπικά τόσο ο Αλέξανδρος Καχριμάνης όσο και η αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη στο θέμα της εκτροπής του Αώου, προχώρησε στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε για το Zagori Mountain Race ο Παντελής Κολόκας.

Αυτή είναι και η πρώτη δημόσια αμφισβήτηση της αναγκαιότητας του έργου, που έχει χαρακτηριστεί και ως «φαραωνικό», από πλευράς μέλους της Περιφερειακής Αρχής αλλά και της Ν.Δ. με την οποία ο κ. Κολόκας ήταν υποψήφιος βουλευτής.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης την ώρα των δηλώσεων του σήκωσε μια μπλούζα με το μήνυμα «Protect Aoos» και δήλωσε υπέρμαχος της προστασίας του ποταμού και φυσικά ενάντια στο έργο της εκτροπής του για το οποίο η Περιφέρεια δεν έχει πάρει σαφή θέση.
Γι' αυτό άλλωστε η φράση του «πρέπει όλοι να πάρουμε σαφή και ξεκάθαρη θέση πάνω στο θέμα» ερμηνεύεται και ως ευθεία βολή προς την Περιφέρεια Ηπείρου.
Ο κ. Κολόκας έχει δηλώσει εδώ και καιρό στους κατοίκους του Ζαγορίου και της Κόνιτσας, που έχουν συστήσει και μια ομάδα που παλεύει να αποτρέψει το έργο, ότι βρίσκεται στο πλευρό τους και χθες το έκανε και δημόσια γνωστό σπάζοντας ουσιαστικά και την «παραταξιακή πειθαρχία».
Έτσι πλέον βάζει δύσκολα στην Περιφερειακή Αρχή τον πρώην υπουργό Στ. καλογιάννη και την Ν.Δ γύρω από το θέμα της εκτροπής μιας και είναι ο πρώτος Περιφερειακός Σύμβουλος της πλειοψηφίας και πολιτευτής που αμφισβητεί ανοιχτά την αναγκαιότητα του έργου αλλά και τα μισολόγα που έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα από πλευράς της Περιφέρειας για την στάση που θα κρατήσει όταν κι αν έρθει προς έγκριση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εκτροπή του Αώου.
«Εμείς και πιστεύω και ο περισσότερος κόσμος είμαστε πεπεισμένοι ότι η ανάπτυξη της περιοχής θα έρθει με τον Αώο και το περιβάλλον προστατευμένο. Όσοι νομίζουν ότι το μοντέλο αυτό δεν είναι σωστό και πως αυτά που υποστηρίζουν εκείνοι θα κάνουν καλό στον τόπο πρέπει να μας το αποδείξουν και επιστημονικά», είπε ο κ. Κολόκας αφήνοντας αιχμές τόσο για την Περιφέρεια όσο φυσικά και για τον βουλευτή της Ν.Δ. Σταύρο Καλογιάννη ο οποίος είναι υπέρμαχος του έργου. Άλλωστε μόλις πριν λίγες μέρες με ανακοίνωση – απάντηση στο WWF Ελλάς τόνιζε την αναγκαιότητα του έργου το οποίο βέβαια χαρακτήριζε αναγκαίο για να έρθει νερό στο λεκανοπέδιο και παράλληλα για ενεργειακή αξιοποίηση.
Εσωτερικές κόντρες
Ο κ. Κολόκας από την αρχή της χρονιάς έχει δείξει πως η απομάκρυνσή του από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη τον έχει ενοχλήσει και δεν το κρύβει με τον τρόπο που κινείται πολιτικά όλο το προηγούμενο διάστημα. Ο ίδιος θεωρεί ότι τόσα χρόνια ως αντινομάρχης και αντιπεριφερειάρχης έχει προσφέρει και στους δύο θεσμούς αλλά κυρίως στην παράταξή του και έτσι νοιώθει αδικημένος από την αντικατάστασή του.
Από την άλλη πλευρά το θέμα του Αώου είναι μείζον για την περιοχή της Κόνιτσας και του Ζαγορίου ενώ όπως φαίνεται υποστηρικτές του έργου είναι η οικογένεια Καλογιάννη (Ελευθέριος, Τατιάνα και Σταύρος) με την οποία ο κ. Κολόκας αποφασίζει να ανοίξει μέτωπο ίσως και γιατί βλέποντας στο μέλλον δεν θέλει να ταυτιστεί η πολιτική του πορεία, όποια και αν θα είναι αυτή, με πολιτικές που επιβάλλονται από άλλους.
Ταυτόχρονα όμως ανοίγει μέτωπο και με τον ίδιο τον Περιφερειάρχη ο οποίος μάλιστα δεν έχει συνηθίσει να τον αμφισβητούν, ειδικά μέσα από την παράταξή του, και έτσι αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδρασή του στην κίνηση του κ. Κολόκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου