Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

... άρπαγες των νερών. ΤΕΛΟΣ

Alexandros Stamatiou/phasma2
Αγαπητοί συμπολίτες
Υπεγράφη τελικά από το υπουργείο περιβάλλοντος (και άλλα η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ)  σχετική με το προτεινόμενο σχέδιο διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού της περιοχής Ηπείρου η οποία προβλέπει και την εκτροπή Αώου. Φαρδιά πλατιά στην έγκριση της ΣΜΠΕ υπάρχει η υπογραφή του κου Σταύρου Καλογιάννη, τέως αναπληρωτή υπουργού Υποδομών. Λίγες μέρες πριν την δημοσιοποίηση της μελέτης ο κος Καλογιάννης έκανε απολογισμό πεπραγμένων και ΔΕΝ ανέφερε τίποτα για την σχετική ΣΜΠΕ. Είναι πράγματι χαρακτηριστικό του ύφους του εν λόγω πολιτικού να μην καυχιέται  για τα μεγάλα του επιτεύγματα για τον τόπο.  Πράγματι ο Κος Καλογιάννης αγωνίζεται με τεράστιο πάθος για να αποτελειώσει τον Αώο εμπλουτίζοντας την κληρονομιά του πατρός. Από άρπαγες της κάλπης, άρπαγες των νερών.

Για το συμφέρον μας , για το καλό μας , για την σωτηρία του τόπου (αυτού του δύστυχου τόπου) αναμετρήθηκε με τους πάντες. Δήμαρχοι , Δημοτικά Συμβούλια, Φορείς διαχείρισης , Επιστημονικοί φορείς , Οικολογικές οργανώσεις, δεν κατάφεραν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του τεράστιου πολιτικού άντρα που με περίσσια δύναμη τα κατάφερε. Κατάφερε να γίνει το πρώτο βήμα για την καταστροφή ενός από τα πιο ωραία οικοσυστήματα της πατρίδας μας.(Τι τα θέλουμε τα οικοσυστήματα, η «ανάπτυξη» μετράει) . Κατάφερε να βοηθήσει τις εταιρείες ενέργειας να βάλουν πόδι στην περιοχή. (θα βγουν  λεφτά φίλε μου , πολλά λεφτά). Κατάφερε να περιφρονήσει επιστήμονες, φορείς , πολιτικούς , πολίτες (μα, ποιοι είναι όλοι αυτοί μπροστά στο μέγεθος και το ειδικό βάρος Καλογιάννη;).
Ποια ανεξάρτητη, τεκμηριωμένη μελέτη αποδεικνύει άραγε ότι τα Γιάννενα χρειάζονται κι άλλο νερό για πιουν;  Δεν έχουν γνώμη ο Δήμος Ιωαννιτών, η ΔΕΥΑΙ, ο ΣΥKΛΙ; Ή μήπως το νερό θα το καταβροχθίσουν οι βαρώνοι της εμφιάλωσης;
Δεν είναι βέβαια μόνος του . Έχει πίσω του τεράστια συμφέροντα . Και για τον λόγο αυτό τον ρωτάμε ευθέως: Εξυπηρετείτε συμφέροντα αλλότρια από τα λαϊκά Κε Καλογιάννη ; Αν ναι, τότε ποια είναι ; Αν όχι, τότε για ποιόν λόγο στα κρυφά και μουλωχτά , χωρίς ποτέ να τοποθετηθείτε αναλυτικά για την αναγκαιότητα αυτού του φαραωνικού έργου αγωνίζεστε με τέτοιο μένος για να το υλοποιήσετε;
Ποιο το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας;  Θέσεις εργασίας;  Ελάχιστες. Ανάπτυξη περιοχής; Καμία. Υποβάθμιση περιοχών ; Τεράστια (οικολογική, οικονομική, πολιτισμική κλπ.) Ποιος τελικά κερδίζει; Η πατρίδα μας ή η ΤΕΡΝΑ και η ΔΕΗ; Ο λαός μας ή ο κάθε μεγαλοεργολάβος και τα όργανά του.
Ό,τι και να συμβεί, το έργο εκτροπής ΔΕΝ θα γίνει . Όταν θα αποφασίσετε να απευθυνθείτε στον κόσμο  (μάλλον ΔΕΝ το τολμάτε) να ξέρετε ότι πλέον ο λαός (και κυρίως και οι ψηφοφόροι σας) και ξέρουν και μπορούν πλέον.

 Κίνηση Πολιτών για την προστασία του Αώου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου