Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ενημέρωση...


16.04.2013: Οι τέσσερις πρώην πρόεδροι της Κοινότητας Βοβούσας  (Δρούγιας Αλέκος, Σταγκογιάννης Θανάσης, Δήμου Κώστας, Βασιώτης Στέφανος) μαζί με τον τωρινό πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Βαρσάνη Κώστα επισκέφτηκαν τον περιφερειάρχη Καχριμάνη Αλέκο. Όπως συμφωνήθηκε στην Γεν. Συνέλευση της Βοβούσας. Αναπτύχθηκε η κατηγορηματική αντίθεση στις προθέσεις εκτροπής του Αώου .
Ο περιφερειάρχης τοποθετήθηκε αρνητικά στα σχέδια εκτροπής και δήλωσε ότι θα απαντήσει και με έγγραφη δήλωση ότι ΔΕΝ θα υλοποιηθεί καμία παρέμβαση στην περιοχή. Τα αίτημα των προέδρων (που εκφράζει όλη την τοπική κοινωνία) πρωτοκολλήθηκε και αναμένεται η έγγραφη απάντηση του Περιφερειάρχη.


15.04.2013: Τα μέλη της Κίνησης Γιαννούλης Κώστας, Δρούγιας Δημήτρης & Κοντογιάννης Παύλος, επισκέφτηκαν τον γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας Θεοδωρίδη Ηλία. Τον ενημέρωσαν για το ζήτημα της εκτροπής του Αώου και την κάθετη αντίθεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και τοπικών κοινωνιών. Ο γ.γ. διαφώνησε πλήρως με ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ, είπε ότι το νερό πρέπει να φτάσει στην Κόνιτσα και να χρησιμοποιηθεί για άρδευση και ότι το μέλλον είναι η ανάπτυξη της γεωργικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας γιαυτό δεν εγκρίνει καμία παρέμβαση στον Αώο. Αν το θέμα φτάσει στην αποκεντρωμένη και εφ' όσον είναι αυτός γ.γ. θα αποφασίσει με βάσει αυτά τα κριτήρια.

15.04.2013:  Έγινε ερώτηση στην βουλή από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαντά Χρήστο για την εκτροπή του Αώου. Η συζήτηση και απάντηση του υπουργού θα γίνει μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα.


Συνάδελφοι
Οι αντιδράσεις μας δείχνει να έχουν αποτελέσματα . Όσο όμως το προγραμματιζόμενο έργο ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ από τους σχεδιασμούς του ΥΠΕΚΑ τα κάθε λογής συμφέροντα θα καραδοκούν και εμείς ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ εφησυχάσουμε.
Επόμενο βήμα η οργάνωση της ημερίδας στην Βοβούσα με παράλληλες δραστηριότητες και ανάδειξη της περιοχής για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου