Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Νιώθεις μίζερος;

ΟΙ ΜΙΖΕΡΟΙ
Πριν λίγες ημέρες σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ο Κος Σταύρος Καλογιάννης αποκάλεσε όσους αντιτίθενται στην εκτροπή του Αώου «ΜΙΖΕΡΟΥΣ».
Αξίζει λοιπόν να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι «ΜΙΖΕΡΟΙ»,

Α.  Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. πού με εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος  (Έγγραφο εδώ) απορρίπτει την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου (Αρ. Πρωτ. 5025/4332/24.08.1995)
* Το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. πού σε ερώτηση Πολίτη επιμένει ότι η εν λόγω απόρριψη ισχύει.(Αρ.Πρωτ. 8003/1021/14.05.2001)
* Το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ πού βάζει στο ψυγείο οποιαδήποτε σκέψη για απομάκρυνση υδάτων από τον Αώο.(Υπουργός T. Μπιρμπίλη 06.11.2009)

Β. ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
1.  Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Βόρειας Πίνδου με τις σχετικές γνωμοδοτήσεις.(Αρ.Πρωτ. 686/14.09.2012 & Αρ.Πρωτ. 121/12.02.2013)
2. Ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης με τις προτάσεις του για την σωτηρία της Λίμνης.
3. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος / Τμήμα Ηπείρου με την εκτίμησή του για την κατάσταση των νερών του λεκανοπεδίου.(Αρ.Πρωτ. 2392/21.11.2011)

Γ.  ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
1. Οι Δήμοι Ζαγορίου και Κονίτσης που με ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων αντιτίθενται στην εκτροπή.
2. Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος. (11.10.2012)
3. Πλήθος Συλλόγων (Πολιτιστικών, Αθλητικών κλπ)

Δ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
1. Επερώτηση Ευρωβουλευτή Νίκου Χρυσογελου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Οικολόγοι Πράσινοι)
2. Επερωτήσεις του Βουλευτή Χρήστου Μαντά (ΣΥ.ΡΙΖ.Α)
3. Επερώτηση του Βουλευτή Κασσή Μιχάλη (ΠΑ.ΣΟ.Κ.)

Ε. Πολλές Οικολογικές & Περιβαντολλογικές Οργανώσεις


ΣΤ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
Κίνηση για την Προστασία του Αώου.
Όλοι αυτοί λοιπόν είναι "ΟΙ ΜΙΖΕΡΟΙ". Δεν  βλέπουν μπροστά,  θέλουν την Ελλάδα στάσιμη και όχι αναπτυσσόμενη.
Οι μόνοι πού δεν είναι ΜΙΖΕΡΟΙ είναι η οικογένεια Καλογιάννη και οι πέριξ αυτής. Επαγγελματίες πολιτικοί, είναι στα πολιτικά πράγματα σε όλα τα χρόνια μετά την μεταπολίτευση . Έχουν μερίδιο στην ευθύνη για την καταστροφή της χώρας μας γιατί αυτοί κυβερνούσαν και μάλιστα από υπεύθυνες θέσεις υπουργείων. Όλα αυτά τα χρόνια «έβλεπαν»  μπροστά και η Κοινωνία πήγαινε πίσω. Τώρα βλέπουν πάλι «μπροστά» και αγωνίζονται για την ανάπτυξη (άρα πάλι θα πάμε πίσω, πολύ πίσω).
Ο Λευτέρης Καλογιάννης οραματίστηκε να φέρει τα ποτάμια στην Λίμνη . Νομίζει ότι τα ποτάμια είναι ΚΑΛΠΗ να τα μετακινεί όπου θέλει. ‘Άλλωστε για αυτό έμεινε γνωστός (ΚΑΛΠΟΓΙΑΝΝΗΣ) και για καμία άλλη προσφορά στην περιοχή.
Ο Σταύρος Καλογιάννης κάθε φορά που μπαίνει στην κυβέρνηση βάζει πρώτο στόχο τα Νερά . Τι μανία είναι αυτή δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί . (ή ίσως είναι πολύ εύκολο?)
 Α, είναι και η Τατιάνα Καλογιάννη .  Όλη η οικογένεια στο μετερίζι για να μας  «σώσουν» και να μας «αναπτύξουν» όπως έκαναν όλα αυτά τα χρόνια.
Βέβαια το πρόβλημα ΔΕΝ είναι οι Καλογιάννηδες. Το πρόβλημα είναι η τραγική κατάσταση της πατρίδας μας και το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών . Μαζί με όλα τα άλλα και το ξεπούλημα των νερών . Τα νερά του Αώου δεν θα έρθουν στην Λίμνη για να σώσουν την Λίμνη . Θα έρθουν για να μπούνε σε πλαστικά μπουκαλάκια και να πουληθούνε. Αλήθεια τι άδειες έχουν οι εταιρείες εμφιάλωσης και ποιος ελέγχει την δυναμικότητα παραγωγής τους?  Γιατί παρά την τρομερή βροχόπτωση το υδάτινο ισοζύγιο χαρακτηρίζεται αρνητικό?
Είναι πολλά τα ερωτήματα που αν αρχίσουν και απασχολούν τους «ΜΙΖΕΡΟΥΣ» αλλοίμονο τους .
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥ ΑΩΟΥ ΤΑ ΝΕΡΑ
Παύλος Κοντογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου