Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Πάτησαν πετάλι για τον Αώο

Ένα δυνατό μήνυμα για την προστασία του Αώου έστειλαν οι αθλητές που συμμετείχαν στο Ultra MTB Protect Aoos, στον ποδηλατικό αγώνα των 120 χλμ. στο Ζαγόρι, με επίκεντρο τη Βοβούσα που αποτέλεσε την αφετηρία και τον τερματισμό.
του Αποστόλη Τζελέτα από την "Ελευθερία"

Το κάλεσμα των Χρόνη και Δημήτρη Δρούγια και των συνεργατών του βρήκε συμπαραστάτες αθλητές από όλη την Ελλάδα, που συμμετέχοντας και στον παράλληλο αγώνα των 30 χλμ. για τους λιγότερο μυημένους στο σπορ, δήλωσαν τη στήριξή τους στον αγώνα για την διάσωση του Αώου και της ευρύτερης περιοχής.
Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής του αγώνα ο παγκόσμιος πρωταθλητής Περικλής Ηλίας του Κρόνου Νίκαιας που τερμάτισε πρώτος ολοκληρώνοντας τη διαδρομή σε χρόνο 5:22:25. Τον ακολούθησαν οι Παναγιώτης Σκυλοδήμος της ομάδας ΑΕΚ Specialized με χρόνο 5:47:40 και Γιώργος Δάντος της Fifth Element με χρόνο 6:09:29.
Στη διαδρομή των 30 χλμ. στην κατηγορία των ανδρών, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Αλέξανδρος Βροχίδης με χρόνο 1.12.30, τη δεύτερη ο Απόστολος Αγγέλης, με χρόνο 1.14.08 και την τρίτη ο Νίκος Γοτυχίδης με 1.14.31. 
Στις γυναίκες πρώτη έκοψε το νήμα η Έλενα Κλαπανάρα με 1.32.00, δεύτερη η Νικόλ Ντρίγκελ με 1.44.35 και τρίτη η Μάρα Καλογήρου με 1.45.46.
Φυσικά νικητές ήταν και οι περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες στους δύο αγώνες, καθώς πέρα από την ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους σε έναν ιδιαίτερα σκληρό και τεχνικό αγώνα, γνώρισαν το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Ανατολικού Ζαγορίου σε μια διαδρομή κάτω από τον Γυφτόκαμπο, στο Φλαμπουράρι, στη Λίμνη Αώου, ενώ οι ποδηλάτες πέρασαν και από τη θέση «Λάκκος Παππά», εκεί από όπου σχεδιάζεται να γίνει το φράγμα.
Παρά τη δυσκολία του αγώνα, λίγες ήταν οι εγκαταλείψεις και οφείλονταν κυρίως σε τεχνικά προβλήματα. Στις ιδιαίτερες στιγμές του αγώνα, που ξεκίνησε στις 8.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής, ήταν ο τερματισμός μετά από 11 ώρες του τελευταίου ποδηλάτη στη διαδρομή των 120 χλμ, τον οποίο περίμενε μια βουτιά στα νερά του Αώου. 
Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ο αγώνας Kid Cross 3athlon, ο οποίος απευθυνόταν σε παιδιά κάτω των 14 ετών. 30 παιδιά συμμετείχαν στον πρωτότυπο αυτό αγώνα, που περιελάμβανε 50 μ. κολύμβηση στην Θέση «Κολύμπι», 1700 μ. ποδηλασία μέχρι την θέση «Σάλα» και 600 μ. τρέξιμο από Θέση «Σάλα» μέχρι την πλατεία της Βωβούσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου