Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου εκδικάζεται η υπόθεση για το σχέδιο διαχείρισης υδατικού διαμερίσματος Ηπείρου ενώπιον του ΣτΕ

Αλέξανδρος Σταματίου / phasma2
Αύριο Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου (10:30) εκδικάζεται η υπόθεση για το σχέδιο διαχείρισης υδατικού διαμερίσματος Ηπείρου ενώπιον του Ε’ Τμ. του Συμβουλίου της Επικρατείας, πληροφορίες για την προσφυγή σε παλαιότερη ανάρτηση.
Προσφυγή στο ΣτΕ για τη σωτηρία του Αώου (15 Noε. 2014)

Αίτηση ακύρωσης υπέβαλαν στο ΣτΕ οι περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF Ελλάς και Καλλιστώ, μαζί με τον Δήμο Κόνιτσας, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου - Αώου και Πίνδου, καθώς και το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (Med-INA), με σκοπό την προστασία του ποταμού Αώου από ένα παράλογο έργο εκτροπής νερού και παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας.
Συγκεκριμένα, οι αιτούντες ζητούν την ακύρωση του «Σχεδίου Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής Ηπείρου» και της στρατηγικής του μελέτης επιπτώσεων. Σύμφωνα με την προσφυγή, μέσα από αυτές τις αποφάσεις τους, οι αρμόδιοι υπουργοί παραβιάζουν τις προβλέψεις της κοινοτικής νομοθεσίας για την προστασία των νερών (οδηγία 2000/60/ΕΕ) και ανοίγουν τον δρόμο για την καταστροφή ενός μοναδικού οικολογικού θησαυρού που δίνει ζωή στην ευρύτερη περιοχή.
Επί της ουσίας, το έργο αυτό απειλεί συνολικά την περιοχή της Βάλια Κάλντα, καθώς:
Πραγματοποιείται εντός της Ζώνης ΙΙ του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου