Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

Στο πλευρό του Αώου και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες»

Επίσκεψη της βουλευτίνας Ραχήλ Μακρή στη Βοβούσα


Διήμερη περιοδεία στα Ιωάννινα, το Μέτσοβο και την ευρύτερη περιοχή πραγματοποίησε την Παρασκευή, 26 και το Σάββατο, 27 Ιουλίου η Βουλευτής Ν. Κοζάνης, τομεάρχης Ανάπτυξης , περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Ραχήλ Μακρή στην θέση του Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου. 
Πραγματοποίησε συναντήσεις με κτηνοτρόφους για το μείζον θέμα της «Δωδώνης», με εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, με την πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ επισκέφθηκε την Πυροσβεστική υπηρεσία Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή της Περιφερειακής υπηρεσίας Ηπείρου, Δημήτριο Αναγνωστάκη και με εκπροσώπους των Πυροσβεστών πενταετούς θητείας και Πυροσβεστικών υπαλλήλων.

Το Σάββατο 27 Ιουλίου η κ. Μακρή με τα μέλη της Συντονιστικής επιτροπής και πολιτευτές του Νομού ξεναγήθηκαν στην περιοχή της τεχνητής Λίμνης Αώου και στα φράγματα που βρίσκονται εκεί και συναντήθηκαν με τα μέλη της κίνησης προστασίας του Αώου. Η Βουλευτής ενημερώθηκε για τις ενέργειες που διασφαλίζουν της προστασία του δρυμού καθώς και τα προβλήματα που ανακύπτουν. Στην επιτόπια αυτοψία που διενήργησε στον προστατευόμενο χώρο του ποταμού συνοδευόμενη από τα μέλη της κίνησης για την προστασία του Αώου, διαπίστωσε ότι οι παρεμβάσεις που το ΥΠΕΚΑ προτίθεται να υλοποιήσει θα προκαλέσουν σοβαρή διαταραχή του οικοσυστήματος.Εν συνεχεία, η κ. Μακρή παραχώρησε συνέντευξη για το θέμα στον Ραδιοφωνικό σταθμό των εργαζομένων της ΕΡΑ Ιωαννίνων, όπου κατέστησε σαφές ότι η προστασία του φυσικού πλούτου και η υποστήριξη των αιτημάτων των κατοίκων και των επιστημόνων είναι αδιαπραγμάτευτη. Το μεσημέρι του Σαββάτου η κ. Μακρή μαζί με μέλη της συντονιστικής επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Μετσόβου, κ. Ν. Τσομπίκο, ο οποίος παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, για επένδυση Βιομάζας και Βιοαερίου που αποσκοπεί στην θέρμανση των νοικοκυριών της περιοχής. Η κ. Μακρή ολοκλήρωσε την περιοδεία της στο Νησί των Ιωαννίνων παρευρισκόμενη του πολιούχου Αγίου Παντελεήμονα.
Τι θα κάνει στο κοινοβούλιο
Ολοκληρώνοντας την διήμερη περιοδεία στην Ήπειρο η κ. Μακρή δήλωσε τα κάτωθι: «Επισκέφθηκα για δύο ημέρες την πιο φτωχή και εγκαταλελειμμένη περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κυβερνώντες την άφησαν στη μοίρα της καταδικάζοντας τους πολίτες στην εξαθλίωση και την απελπισία, παρόλο που υφίστανται δυνατότητες ανάπτυξής της και ευημερίας των κατοίκων της. Συνεργαζόμενη με τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής και πολιτευτές των ΑΝΕΛ καταγράψαμε τα προβλήματα ώστε να προβώ στις απαιτούμενες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις προκειμένου τα προβλήματα να αναδειχθούν και να επιλυθούν. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαθέτουμε πρόγραμμα ικανό να αντιστρέψει τις επικρατούσες συνθήκες και να οδηγήσει την χώρα σε τροχιά πραγματικής ανάπτυξης. Ως τομεάρχης Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος των ΑΝΕΛ, θα πράξω ότι απαιτείται προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των κτηνοτρόφων της περιοχής απέναντι στην διοίκηση της βιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ. Στον τομέα του Περιβάλλοντος και στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου θα αναδείξω τα καταστρεπτικά σχέδια του ΥΠΕΚΑ για τον Αώο αποτρέποντας κάθε μεθόδευση και στόχευση, όσο ο θεσμικός ρόλος του κοινοβουλίου μου επιτρέπει». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου