Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Παρέμβαση του μέλους της Κίνησης Π. Κοντογιάννη στην εκδήλωση – διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ


Παρέμβαση του μέλους της Κίνησης Π. Κοντογιάννη στην εκδήλωση – διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία του προέδρου του κόμματος Α. Τσίπρα αλλά και άλλων θεσμικών Παραγόντων (περιφερειάρχης , Δήμαρχος κλπ.)






Γεια σας

Είμαι μέλλος της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία του Αώου
Ελπίζω Πρόεδρε, ότι μια από τις ανατροπές που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να ανατρέψει  την σειρά των ομιλητών στις συζητήσεις – διαβουλεύσεις. Οι διάφοροι θεσμικοί παράγοντες έχουν μάθει μόνο να μιλάνε και όχι να ακούνε. Είναι καιρός να μάθουν να ακούνε , άρα πρώτα ο λόγος στους Πολίτες και τελευταία στους διάφορους παράγοντες.

Εδώ και δύο χρόνια αγωνιζόμαστε ενάντια στην επιχειρούμενη δεύτερη εκτροπή του ποταμού Αώου. Μια εκτροπή που αν γίνει θα είναι καταστροφή για την περιοχή της Βόρειας Πίνδου και τα πλούσια οικοσυστήματά της. Παράλληλα τα κροκοδείλια δάκρυα αυτών που κατέστρεψαν με τις πολιτικές τους την Λίμνη Παμβώτιδα και ο ισχυρισμός τους ότι τα νερά του Αώου θα την σώσουν δεν μας ξεγελάνε. Ξέρουμε ότι στόχος τους είναι η κερδοσκοπική λεηλασία του φυσικού αγαθού που λέγεται ΝΕΡΟ.

Αναδείξαμε – και μάλιστα προηγηθήκαμε από τα πολιτικά κόμματα και δυνάμεις – επιστημονικά ότι το μόνο πού χαρακτηρίζει την επιχειρούμενη εκτροπή του ποταμού Αώου είναι η εκτροπή της Λογικής.
Μέσα από τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις της Κίνησής μας αναδείχθηκε και η δύναμη των τοπικών κοινωνιών στην προσπάθεια διασφάλισης των φυσικών πόρων και των κοινωνικών αγαθών. Αυτή τη δύναμη τα πολιτικά κόμματα και ιδιαίτερα τα κόμματα εξουσίας όχι μόνο δεν πρέπει να την αγνοήσουν αλλά να την κάνουν όπλο αιχμής στον αγώνα για καλλίτερη κοινωνία.

Σήμερα στον Βόλο ολοκληρώθηκε η 2Η Πανελλαδική Συνάντηση Κινημάτων για την συγκρότηση ενός Μετώπου για την υπεράσπιση του Νερού. Η 3η ελπίζουμε να γίνει στην Βοβούσα .

Στην περιοχή μας αγωνιζόμαστε για την δημιουργία ενός Δικτύου περιβαλλοντολογικών οργανώσεων και κινημάτων για την προστασία των φυσικών αγαθών.

Σας θέλουμε όλους μαζί μας

Λευτεριά στου Αώου τα Νερά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου