Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ: Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό!

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) ξεκινούν το πρόγραμμα

ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ: Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό! 

Πρόκειται για μια προσπάθεια εστιασμένη στην προώθηση μιας νέας, συμμετοχικής κουλτούρας για το αστικό και ημιαστικό νερό, που επιχειρεί να συμβάλει στην ελαχιστοποίηση του σημαντικού ελλείμματος  συστηματικής και ουσιαστικής ενημέρωσης, επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και των αρμόδιων φορέων στα θέματα της διαχείρισης του νερού στις πόλεις.

Η επίτευξη των στόχων του προγράμματος επιδιώκεται μέσα από ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε σχολεία, πανεπιστήμια και εκπαιδευτικούς, εργαστήρια ανάπτυξης συμμετοχικών διαδικασιών με φορείς και πολίτες, δια-δραστικές εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, καθώς και επιμορφωτικά σεμινάρια του στελεχιακού προσωπικού των επιχειρήσεων ύδρευσης/αποχέτευσης σε θέματα επικοινωνίας, εκπαίδευσης και διαβούλευσης με τους πολίτες.
Στο πλαίσιο αυτό, φορείς και πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις ενημέρωσης, εκπαίδευσης και διαβούλευσης, με στόχο την ιεράρχηση και ανάδειξη των βασικότερων ζητημάτων διαχείρισης νερού στην πόλη τους, την καταγραφή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε περιοχής και τον προσδιορισμό των απαιτούμενων μέτρων και πολιτικών που πρέπει να εφαρμοστούν προκειμένου να επιτευχθεί η βιώσιμη διαχείριση του αστικού νερού.
Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ οι πολίτες εμπεδώνουν μία νέα σχέση με τον πολύτιμο φυσικό πόρο, στην οποία συνυπάρχουν το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της πρόσβασης  σε καθαρό και επαρκές νερό με την  υποχρέωση έμπρακτης συμβολής στην προστασία του, μέσα από οργανωμένες διαδικασίες που, με τη συμβολή και των αρμόδιων φορέων, θα επισφραγίσουν τη βιώσιμη διαχείρισή του.
Για τη βέλτιστη υλοποίηση της διαβούλευσης και των συμμετοχικών διαδικασιών έχει ήδη καταρτιστεί ειδικό Ερωτηματολόγιο προς τους πολίτες με στόχο την καταγραφή των βασικών ζητημάτων και των δυνατοτήτων διαχείρισης του αστικού νερού στην περιοχή τους. Μπορείτε, ακόμη, να επισκεφθείτε τη σελίδα του προγράμματος ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ στο facebook.
Οι πόλεις στις οποίες πραγματοποιούνται οι παρεμβάσεις είναι το Αγρίνιο, η Αλεξανδρούπολη, τα Ιωάννινα, η Καλαμάτα, η Κοζάνη, η Λαμία, η Λάρισα, το Ρέθυμνο, οι Σέρρες και η Σύρος.


Περισσότερες πληροφορίες
Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: cid:image001.png@01CFEF9E.3FA6C900

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου