Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Φ. Φίλιος: «Δεν χρειάζεται εμπλουτισμό η λίμνη»

Δεν πήρε όμως σαφή θέση για την εκτροπή του Αώου
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 / Γιώργος Τσαντίκος / «Ηπειρωτικός Αγών», agon.gr

Αρκετή ώρα κράτησε η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στο προχτεσινό δημοτικό συμβούλιο, με θέματα, ανάμεσα σε άλλα, τον εμπλουτισμό της λίμνης, τη δημοτική αστυνομία και το πόρισμα της επιτροπής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την υπεξαίρεση στο ταμείο του δήμου Ιωαννιτών.
Το θέμα του εμπλουτισμού άνοιξε ο σύμβουλος της ΔΡΑΣΥ Στέφανος Σκοπούλης, ο οποίος μίλησε για το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί φράγμα στον Αώο για τον εμπλουτισμό του λεκανοπεδίου με νερό.
Ο κ. Σκοπούλης τόνισε ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί η επικοινωνία της λίμνης με τις φυσικές πηγές Κίοσκι και Σεντενίκο, καταργώντας το ανάχωμα και κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι «υποτίθεται πως όλο αυτό το έργο, της κοπής καλαμιών, έγινε για να καθαριστεί η λίμνη, αλλά μόλις τελείωσε η πίστα σκι, σταμάτησε και κάθε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση. Άρα, ήταν υποκριτικό το ενδιαφέρον». Ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος απάντησε ότι ήδη, υπάρχει η δυνατότητα να στραφούν τα νερά των πηγών στη λίμνη. «Αυτή τη στιγμή είμαστε σε θέση και σε συνεργασία με την Περιφέρεια να το ρίχνουμε το νερό στη λίμνη, αυτή τη στιγμή που μιλάμε» τόνισε και κάλεσε τον κ. Σκοπούλη «πίσω από το ανάχωμα να δείτε τι μπορέσαμε να κάνουμε προς όφελος της λίμνης».
Σε ό,τι αφορά την εκτροπή του Αώου, ο κ. Φίλιος είπε ότι η λίμνη δεν χρειάζεται εμπλουτισμό, χωρίς να πάρει σαφή θέση για την εκτροπή του Αώου. «Είναι σαφής η τοποθέτησή μου: δεν χρειάζεται η λίμνη εμπλουτισμό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου